Kontroversiella bonusar

Johan Willner förhåller sig kritisk till Nokias VD Stephen Elops bonus på 18,8 miljoner euro.

Ingen kommer oberörd från kriget

Karl Marlantes skrev What It Is Like To Go To War efter den kritikerhyllade och bästsäljande Vietnamkrigsskildringen Matterhorn.

En högteknologisk självkonstruktion

Jan Svanberg har studerat hur bilden av Finland och finländare konstruerades i en framtidsrapport som överlämnades till minister Alexander Stubb 2010.

Den blodiga konkurrensen

Nokias mobiltelefoner har varit en nationell stolthet sedan mobiltelefonerans begynnelse i mitten av 1990-talet. Tiderna förändras och företaget sålde mobiltelefontillverkningen till Microsoft i början av september.

Besparad från det värsta

Det är väldigt traditionella mansroller som gäller i det militära, och den militära världen i sig själv är väldigt traditionell, säger Elli Flén.

Gästkolumnen: Friheten sitter i ordet

På ytan var mitt liv i Rwanda bekvämt, brottsligheten var frånvarande – jag kunde till exempel ta en promenad efter att det blivit mörkt.

Ett fågelperspektiv på Psycho

Alfred Hitchcocks Psycho, den första slasher-filmen och den psykologiska filmthrillerns urmoder, har över 50 år på nacken men är fortfarande oöverträffad i sin genre.

Ljus i tunnelns slut

Utbyggnaden av metron från Gräsviken via Drumsö till Mattby är det största pågående infrastrukturprojektet i Finland. I planerandet, borrandet och sprängandet av två 14 kilometer långa parellella tunnlar, plus ... Läs mera