Om du har problem med att läsa nyhetsbrevet klicka här webbversion
   
Februari 2024 | Nr 4
 
nyhetsbrevet24
Skipbar
 
 
Tidtabell

Personalnytt utkommer varje fredag. Deadline för material är måndagar. Skicka färdigt material (en kort presentation på några meningar och, vid behov, en färdig länk till ett utförligare material på nätet) på svenska och engelska till meddelanden@abo.fi.

 
 
 
 
 
 
Morgonkaffe med Mehiläinen fortsätter under våren, kl. 09.00–09.45

15.3 Vad är resiliens/psykisk uthållighet och hur utvecklar man det? (del 1). Med företagspsykolog Victoria Grönlund.    
12.4 Vad är resiliens/psykisk uthållighet och hur utvecklar man det? (del 2). Med företagspsykolog Victoria Grönlund.
24.5 Tips för övergången från arbete till semester, samt tips som hjälper att återkomma till arbetet efter semestern. Med företagspsykolog Katja Koivisto. Ingen anmälan behövs, det är bara att delta via Zoom. Zoom-länkarna hittas i kurskatalogen.

 
 
Hållbarhetslunch

Under våren 2024 ordnas Hållbarhetslunch var tredje måndag i månaden. Lunchen är öppen för alla som är intresserade av hållbarhet och undervisning. Du hittar mer information i Universitetslärande Teamset under fliken Hållbarhetslunch. Du kan också vara i kontakt med anna.granberg@abo.fi.

 
 
Ny gruppverksamhet för studerande på kandidatnivå i Åbo

Studiepsykologerna och studierådgivarna vid ÅA i Åbo startar en gruppverksamhet med namnet Goda studievanor. Gruppen träffas 5 gånger under våren 2024 och arbetar kring teman som tidshantering, prokrastinering, SMARTa målsättningar och välbefinnande i studierna. I gruppen får studerande möjlighet att testa på olika metoder som underlättar studierna samt en ökad förståelse för vanliga utmaningar och hur man förebygger dem. Tipsa gärna era studerande på kandidatnivå i Åbo om den nya gruppverksamheten! Deadline för anmälan till gruppen är den 13.2.2024. Mera information och länk till anmälan finns här (länken får ni gärna dela med era studerande).

 
 
Nyhetsbrevet Studerandenytt utkommer 15 februari

För att förbättra kommunikationen till studerande inför vi från och med torsdagen 15.2.2024 ett nytt nyhetsbrev som heter Studerandenytt / Student News. Mejlet går ut till alla studerande vid Åbo Akademi varannan veckas torsdag under terminerna. Läs på intranätet om hur du får med ditt material till Studerandenytt.

 
 
 
 
dutar
 
 
Utveckling av mjuka färdigheter med VR

VR kom nyligen till användning i samband med kursen ”Introduction to Marketing”. Med hjälp av ny teknologi fick studenterna öva på sina presentationsfärdigheter. Universitetslektor Ilia Gugenishvili förklarar på DUTAR-bloggen om hur han tog in VR i undervisningen.

 
 
Vad är nu XR för någonting?

DUTAR-projektet handlar om att ta fram digitala och virtuella metoder för att göra utbildningen på Åbo Akademi lättillgänglig för både studenter och personer i arbetslivet, vilket är i linje med universitetets strategiska mål. På intranätet kan du läsa en presentation av arbetspaket 3 och olika typer av virtuella verklighetstekniker, så som MR, VR och AR.

 
 
 
 
 
 
Registrering av forskarmobilitet vid Åbo Akademi

Undervisnings- och kulturministeriet samlar årligen in uppgifter om den vetenskapliga verksamheten vid universiteten och dessa rapporteras vidare till datalagret Vipunen. Lärar- och forskarbesöken utomlands respektive till Finland hör till de uppgifter som samlas in. Mobilitet under år 2023 registreras och rapporteras i AboCRIS. Deadline för att registrera 2023 års besök är 15.2.2024.
Mera information och manualer finns här.

 
 
Certia har tagit över hanteringen av Åbo Akademis reskontra

Åbo Akademi beslöt under hösten att överlåta en del av sin ekonomifunktion till Certia Oy. Verksamheten som överlåts är arbetsuppgifter gällande hanteringen av leverantörsfakturor, rese- och kostnadsersättningar samt reseunderstöd. Dessa arbetsuppgifter har tidigare skötts av ekonomiservice. Överlåtelsen trädde i kraft 1.2.2024. Mera information finns på intranätet.

 
 
Chefsstöd på intranätet

Som chef och personalledare spelar du en central roll i att stödja och leda din verksamhet och arbetsgemenskap. Rollen kan vara utmanande och därför har vi samlat material och länkar till nyttig information på ett ställe. Bekanta dig gärna med vår sida här. Om du har idéer, önskemål eller förslag på specifika ämnen som skulle förbättra sidan tar vi gärna emot din feedback. Skicka dina idéer till malin.siimes@abo.fi

 
 
Tillfälligt arbete utomlands

Skall du eller en anställd tillfälligt arbeta utomlands? Det finns mycket att tänka på vid arbeten utomlands både för chefen och den anställda så kolla gärna vår förnyade intrasida om arbeten utomlands. På sidan finns nu också uppdaterade regler och nya elektroniska blanketter för t.ex. avtal om utlandskommendering. Kom ihåg att gå igenom arbeten utomlands i god tid för att hinna reflektera över kostnader, försäkringar, anmälningar till myndigheter o.s.v. Här hittar du mera information.

 
 
Vi tar i bruk opin.fi-plattformen

Tjänsten opin.fi, som i framtiden kommer att vara en samlingsplats för de finländska högskolornas kurs- och fortbildningsutbud, tas i bruk av Åbo Akademi under slutet av 2024. Opin.fi är en del av Digivision 2030-projektet. Mer information här.

 
 
Vill du ha hjälp med att ordna en konferens?

Åbo Convention Bureau erbjuder kostnadsfri och neutral hjälp till dig som vill arrangera möten och kongresser i Åboregionen. De hjälper mötes- och konferensarrangörer enligt behov från ansökningsprocessen till själva planeringen av mötet eller konferensen. Mera information här.

 
 
 
 
 
 
Polin-dag med temat pentakostalism, 20.2 kl. 10–17.30

Pentecostalism: Exploring Key Themes and Global Trends
Polin-dagen ordnas i Auditorium Theologicum, Biskopsgatan 16 och via Zoom (Meeting ID: 794 748 0078). Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla. All information om programmet hittas här.

 
 
Varför älskar vi öar?

Nordens främsta ökännare, nesofilen Anders Källgård från Sverige bjuder på en odyssé till öar av olika slag. Välkommen med du också! Bara att dyka upp tors 29.2, kl. 15.00 i aud. Aura, CLL. Mera info

 
 
Nätverkande kring hållbar utveckling i Östersjöområdet

Välkommen på seminarium om forskningssamarbeten inom hållbar utveckling. Talare: Prof. Walter Leal från BUPRaP office i Hamburg, bitr.prof. Jerker Björkqvist, ÅA, samt projektledare James Simpson och äldre lektor Maria Engberg, Novia. Tid: 4.3, kl. 13.00 i aud. Aura, CLL och via stream. Anmälan senast 1.3. Mera information.

 
 
 
 
 
 
Nytt år och nya riktlinjer för öppen vetenskap vid ÅA

Åbo Akademi har i ett par års tid arbetat för att förnya riktlinjerna för öppen vetenskap. Rektor godkände de nya riktlinjerna för öppen vetenskap, forskning och utbildning i slutet av 2023. Tack till alla medarbetare som deltog i workshoppar, gav feedback och förbättringsförslag i den öppna kommentarsrundan för forskande och undervisande medarbetare, samt i remissrundan för fakultetsråden, föreningar med flera. Läs mer om de nya riktlinjerna för öppen vetenskap på intranätet.

 
 
Viktig information om hur du publicerar open access gratis

Hur kan jag publicera open access genom read and publish-avtal och när behöver jag ansöka från APC-poolen? En påminnelse om att det är viktigt att läsa anvisningarna i OA-Libguiden innan man skickar in en artikel till en tidskrift. Läs mer på intranätet.

 
 
Open Science Day

Öppen vetenskap är alltmer normen inom forskning, och det är viktigt att hålla jämna steg med ny utveckling inom detta område. Den 5 mars 2024 anordnar Open Science Community Turku en stor Open Science Day i samarbete med INVEST och Åbo universitet. Evenemanget äger rum i byggnaden Publicum (Åbo universitet) och är öppet för forskare och studenter från alla fakulteter och akademiska nivåer vid Åbo Akademi. Kom med på evenemanget för att lära dig mer om ny utveckling inom öppen vetenskap, FAIR-datahantering, och förhandsregistrering, m.m. Anmäl dig senast den 25 februari. Program och anmälningsblankett hittar du via denna länk.

 
 
 
 
Pausjumppa
 
Paus-jumppan med Anki har kört igång!

Välkommen med på en liten break under arbetsdagen på ca 15 minuter. Alla är varmt välkomna med och övningarna utför du utifrån vad den egna kroppen klarar av. Paus-jumppan hålls på svenska. Pausjumppa tisdag kl. 13:55–14:10 (även IRL i bildkonstsalen i Academill D701, förutom 26.3.24 då vi är i gymnastiksalen D609). Pausjumppa fredag kl. 10.05–10.20.

 
 
Medveten närvaro – onsdagar kl. 14–14:15

I en intensiv och stressig arbetsvardag behöver vi regelbundet landa i oss själva och bli mer närvarande för att orka. När vi medvetet stillar oss får vi förnyad tillgång till vår inre kraft och vi kan med mer fokus möta och hantera olika situationer och uppgifter. När vi blir närvarande ser vi allt klarare och vi får till exempel lättare att ta beslut eller veta hur vi ska göra i en viss situation. Under stunden i medveten närvaro ingår en ledd närvaroövning och stöd till egen reflektion. Du kan delta på distans via Zoom, mötes-ID: 682 6912 4007. Ledare: Linda Norrgård, Arbetshandledare och lärare i Luxia Method®. Luxia Method® är en metod för att arbeta med sina känslor som stöd för en andlig och personlig utveckling. Läs mer på intranätet.

 
 
Annan ÅU-motionsverksamhet

Mera samlad information om det mesta som rör motionsverksamhet vid ÅA, och verksamheten inom ÅAU Sports (Vasa) och Campus Sport (Åbo) hittas på intranätet. Ett nytt verksamhetsår drar igång den 1.9 och som personal är du även välkommen att ta del av motionsutbudet.

 
 
 
 
news-2
 
Hur får jag ut en nyhet?

Har din forskning gett intressanta eller överraskande resultat? Behandlar den ett aktuellt tema? Vill du få ut budskapet om någonting viktigt som händer i organisationen?
Åbo Akademis kommunikatörer har satt ihop en lathund till stöd för hur du får ut en nyhet. Dela den gärna med din enhet och skriv ut den och sätt upp den på din anslagstavla!

Klicka här för att öppna lathunden (pdf) eller läs mera på intranätet!

 
 
 
 
Personal2
 
Personalutbildning

Information om aktuella personalutbildningar finns
i kurskatalogen
Önskemål om personalutbildning får gärna skickas till personalutbildning@abo.fi  


 
 
 
Planerar du personalutbildning?

Personalutbildningsteamet hjälper gärna till. Då du planerar personalutbildning, ta gärna kontakt via personalutbildning@abo.fi för att bl.a. diskutera kring datum, kursanmälan, marknadsföring och information, kostnader för arvoden och servering, tekniskt genomförande, diverse praktiskt, betalning av arvoden, räkningar och reseersättning samt rapportering. Mera information hittar du på intranätet.

 
 
Svårt att komma ihåg vilka utbildningar/kurser/seminarier/ konferenser du deltagit i? För att inte tala om vilket år det var.

I Personec OSS har du ett eget utbildningsregister som hjälper dig att hålla koll på vilka utbildningar/kurser/seminarier/konferenser du deltagit i. Om du i OSS för in allt du deltagit i, får du enkelt ut en lista på det. Hur fungerar det i praktiken? På intranätet kan du läsa mera om Personec OSS, där finns också en guide och en kort inspelning.

 
 
Kurs i svenska för internationell personal vid ÅA

Under våren ordnar Språkcentret en kurs i svenska för internationell personal på nivå B1.1 (enligt den europeiska referensramen för språk). Undervisningen sker via Zoom. Anmälan senast 26.2. Mera information om kursinnehållet, datum och kursanmälan hittas här.

 
 
Informationstillfälle för doktorander 4.3

Välkommen att delta i informationstillfället för doktorander 4.3 kl. 13–15 för att ta del av aktuell information om doktorandstudier. En del av informationstillfället innehåller information riktad till doktorander som är anställda vid Åbo Akademi. Tillfället hålls på engelska. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Jämställdhet/mångfald vid rekrytering av experter och stödpersonal

Administrativa chefer och personer som rekryterar experter och annan stödpersonal är välkomna att delta i kursen om jämställdhet/mångfald vid rekrytering, 6.3 kl. 10–12, via Zoom. Teorin som presenteras kopplas till ÅA:s egna processer. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Lunchseminarium: Personlig informationssäkerhet 7.3

Välkommen att delta i lunchseminariet 7.3 kl. 12–13, via Zoom. Du får höra om de senaste skurkaktigheterna på data- och informationssäkerhetsfronten, men det finns också möjlighet att ställa frågor (på förhand eller under själva tillfället). Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Du kan bidra till att ÅA är och förblir en trygg arbetsplats

Utbildningen En trygg arbetsplats och de tillhörande diskussionsträffarna är skräddarsydd så att den höjer medvetandenivån och ger verktyg för hur man kan förebygga och hantera olika former av osakligt beteende på arbetsplatsen. Kursen är obligatorisk för personer med personalledaruppdrag och starkt rekommenderad för alla andra. Läs mera om innehåll och anmälan via intranätet. För frågor och mer information, kontakta putbildning@abo.fi.

 
 
Hur ta till tals saker i rollen som ledare 15.3

För chefer med personalansvar ordnas en utbildning i hur man tar också besvärliga saker till tals i rollen som ledare. Syftet är att klargöra i vilka situationer det är viktigt att ingripa som chef. Vilka är chefens skyldigheter och rättigheter och hur tar man också svåra saker till tals? Utbildningen sker 15.3 kl. 10–13 i Zoom. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Modulen Universitetsförvaltning för universitetsanställda

Modulen Universitetsförvaltning består av fyra kurser som arrangeras av Öpu; tre självstudiekurser och en nätkurs. Kurserna bidrar till att ge färdigheter för deltagarna att bilda sig en djupare kunskap om hur universitetsförvaltningen fungerar, hur den styrs, hur den organiseras och hur de finansiella systemen är uppbyggda. Kurserna Universitetets förvaltning, Universitetet som organisation och Universitetets ekonomiska system är självstudiekurser som kan avläggas fram till 31.7.2024. Mera information och anmälan via tabellen för kurser med kontinuerlig anmälan. Kursen Förvaltningsrätt är en nätkurs som starar 27.3, anmälan senast 20.3. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
 
 
 
 
Öppen universitetsutbildning

ÅA:s personal kan avgiftsfritt delta i öppen universitetsutbildning som anordnas av Centret för livslångt lärande (en avgift kan tillkomma vid kurser som ordnas av Öpus samarbetsparter). Anmälan till kurserna görs i anmälningsdatabasen. Skriv i meddelandefältet att du är personal.

 
 
 
 
 
  gubbar
 
 
Konstutställningen "Mer än bara gubbar" i Sibeliusmuseum

I vårens utställning i Sibeliusmuseum presenteras konst som donerats till Stiftelsen för Åbo Akademi. I utställningen visas målningar, skulpturer och konstföremål som speglar samlingens innehåll men även donatorernas egna intressen. Utställningens namn Mer än bara gubbar kommer från att många av stiftelsens donatorer varit inflytelserika äldre män som på något sätt understött Åbo Akademis eller stiftelsens verksamhet. Utställningen presenterar en del gubbar, men också mycket annat. Läs mer om utställningen på Sibeliusmuseum.fi. Utställningen pågår 3.2–2.6.2024 i Sibeliusmuseum, Biskopsgatan 17, Åbo. 
Pris: 7 €/vuxna och 5€/studerande. Gratis inträde för personer under 18 år och för personer med museikort.

 
 
 
 
 
 
Next issue

Staff News is published every Friday. The deadline for materials are Mondays. If you would like to contribute to the newsletter please send a message to meddelanden@abo.fi and a link to the webpage where the information is published (in Swedish and English).

 
 
 
 
 
 
Management support on the intranet

As a supervisor and personnel manager, you play a key role in supporting and managing your operations and work community. The role can be challenging, which is why we have gathered material and links to useful information in one place. Feel free to check out our page here. If you have ideas, requests, or suggestions for specific topics that would improve the site, we'd love to hear your feedback. Send your ideas to malin.siimes@abo.fi.

 
 
The newsletter Student News starts on 15 February

To improve communication to students, we are introducing a new newsletter called Studerandenytt / Student News from Thursday 15 February 2024. The email goes out to all students at Åbo Akademi University every other Thursday during the semesters. Read on the intranet on how to submit your material to Student News.

 
 
 
 
dutar
 
 
Embracing soft skill development with VR

VR was recently used in the 'Introduction to Marketing' course. The new technology allowed students to practise their presentation skills. University Lecturer Ilia Gugenishvili explains on the DUTAR blog how he incorporated VR into his teaching.

 
 
Explaining XR

The aim of the DUTAR project is to realize Åbo Akademi University's strategic goals regarding digitalization and virtualization of teaching in order to make relevant education available in meaningful ways for both students and people in working life. On the intranet you can read a presentaion on work package 3 and different kinds of virtual reality technologies, such as MR, VR and AR.

 
 
 
 
 
 
Registering Researcher Mobility at Åbo Akademi University

The Ministry of Education and Culture collects every year information about the scientific activities at the Finnish universities. The teachers’ and researchers’ visits abroad as well as visits to Finland are part of this collection. Mobility for 2023 will be registered and reported in AboCRIS. The deadline for reporting visits during 2023 is 15 February 2024. More information and user guides can be found here.

 
 
ÅAU transferred part of its finance function to Certia

ÅAU decided in October to transfer part of the finance function to Certia Oy. The transfer regards the purchase invoice ledger, travel & expense claims and travel grants. Until 1 February 2024, these tasks have been handled by Financial Services. More information on the intranet.

 
 
Temporary work abroad

Are you or an employee going to work temporarily abroad? There is a lot to consider when working abroad, both for the manager and the employee, so check out our renewed Intra page on working abroad. The page now also includes updated rules and new electronic forms for our agreements. Be aware that you may need some time to reflect on costs, insurance, notifications to authorities, etc. so leave enough time for planning. You can find more information here

 
 
We're taking the opin.fi platform into use

The opin.fi service, which in the future will be a hub for the course and continuing education offerings of Finnish higher education institutions, will offer some Åbo Akademi University courses at the end of 2024. Opin.fi is part of the Digivision 2030 project. More information here.

 
 
Do you need help with arranging a conference?

Turku Convention Bureau offers free and neutral assistance to those who want to organize meetings and conferences in the Turku region. They help meeting and conference organizers as needed from the application process to the actual planning of the meeting or conference. You can find out more here.

 
 
 
 
 
 
Polin Day on Pentecostalism, February 20, at 10 am to 5.30 pm

Pentecostalism: Exploring Key Themes and Global Trends 
The Polin-day takes place in auditorium Theologicum, Biskopsgatan 16 and via Zoom (Meeting ID: 794 748 0078). The seminar is free of charge and open for everyone. All information is found here.

 
 
Scientific networking on Sustainable Development in the Baltic Sea Region

Welcome to a seminar about research cooperation within sustainable development. Speakers: Prof. Walter Leal from the BUPRaP office in Hamburg, Ass. Prof. Jerker Björkqvist, ÅAU, Project manager James Simpson & Senior Lecturer Maria Engberg, Novia UAS. Time: 4th March at 1.00 pm. in aud. Aura, CLL and live-stream. Register by 1st March. More information.

 
 
 
 
 
 
New year and new policy for open science at ÅAU

Åbo Akademi University has been working to renew the policy for open science for the past two years. The Rector approved the new policy for open science, research and education at the end of 2023. Thanks to all colleagues who participated in workshops, gave feedback and suggestions for improvement, in both the open comment round for researchers and teaching staff and in the comment round for faculty councils and associations. Read more about the new guidelines for open science on the intranet.

 
 
Important information about publishing open access for free

How to publish open access through the read and publish deals, and when do I need to apply from the APC pool? A reminder that it is crucial to check out the guidelines in the OA Libguide before submitting a manuscript to a journal. Read more on the intranet.

 
 
Open Science Day

Open Science is increasingly the norm in science, and it is essential to keep up with new developments in this field. On March 5th, 2024, Open Science Community Turku will organize a big Open Science Day in collaboration with INVEST, and the University of Turku. This event will take place in the building Publicum (University of Turku) and is open to researchers and students from all faculties and academic levels at Åbo Akademi University. Join the event to learn more about new developments in open science, FAIR data management, and pre-registration, etc. Please register by February 25th. The program and registration form can be found here.

 
 
 
 
Pausjumppa
 
Movement breaks with Anki have started!

Welcome again to a short break during the workday of approx. 15–20 minutes. Taking short breaks during the workday can reduce stress, improve mental health and maintain a healthy work-life balance.
Movement break Tuesdays kl. 13.55–14.10 
Movement break Fridays kl. 10.05–10.20

 
 
Conscious presence – Wednesdays at 14:00–14:15

In an intense and stressful working day, we regularly need to land in ourselves and become more present in order to cope. When we consciously stand still, we gain renewed access to our inner power and we can face and handle different situations and tasks with more focus. When we become present, we see everything more clearly and it becomes easier for us to make decisions or know what to do in a certain situation, for example. During the moment in conscious presence, a guided presence exercise and support for self-reflection are included. You can participate on distance via Zoom: Guiding in Swedish. Meeting-ID: 682 6912 4007. Course leader: Linda Norrgård, Supervisor and Teacher in Luxia Method®. The Luxia Method® is a method for working with one's emotions as support for spiritual and personal development. Read more on the intranet.

 
 
More on ÅAU-sports

Further information regarding sports activities around Åbo Akademi University, and the activities within ÅAU Sports (Vaasa) and Campus Sport (Turku) can be found on the intranet. A new academic year starts on 1.9 and as employee you are welcome to take part, for a small fee, in the exercise range.

 
 
 
 
News
 
How do I spread the news?

Has your research yielded interesting or surprising results? Does it address a current topic? Do you want to spread the word about something important that is happening within the organisation? Åbo Akademi University Communications has put together a guide to help you get your news out. Feel free to share it in your team, print it out and put it on your notice board!
Click here to open the guide (pdf), or read more on the intranet!

 
 
 
 
Personal2
 
Staff training

Information on staff training courses can be found in the course catalogue.
Please let us know by e-mailing personalutbildning@abo.fi, if you'd like us to arrange staff training on a specific topic.

 
 
 
Difficult to remember which trainings/courses/seminars/conferences you have participated in? Not to mention which year it was.

In Personec OSS, you have your own training register that helps you keep track of which trainings/courses/seminars/conferences you have participated in. If you enter everything you have participated in, in OSS, you can easily get a list of it. How does it work in practice? On the intranet you can read more about Personec OSS, there is also a guide and a video.

 
 
Course in Swedish for international employees at ÅAU

Starting 8 March, the Language Centre arranges a course in Swedish, level B1.1 (CEFR), offered to international staff at ÅAU. The teaching is done via Zoom. Application at latest 26 February. More information about the course can be found here.

 
 
Information for doctoral researchers 4.3

Welcome to participate in the information session for doctoral researchers 4.3 at 13–15 to hear about current information regarding doctoral studies. A part of the information session contains information aimed for doctoral researchers who are employed by Åbo Akademi University. More information and registration via the course catalogue.

 
 
Emotions at work: Nonsense or power for collaboration?

As a collaboration between several universities (Universities of Oulu, Eastern Finland, Turku, Vaasa, Tampere University, Aalto University and Åbo Akademi University) we are offering a webinar series during spring 2024, via Zoom. The title of this series is Emotions at work: Nonsense or power for collaboration? and contains the following webinars: Introduction to emotional skills at work; what, why, how? 14.3 at 14.00–15.00, Colleagueship as a silent superpower in workplaces? 10.4 at 14.00–15.00, Mood is Energy, so Lead it!  8.5 at 13.00–14.00. Staff, researchers, and doctoral researchers are welcome to participate. More information and registration via the course catalogue.

 
 
Lunch seminar: Personal information security 11.4

Welcome to participate in the lunch seminar 11.4 at 12–13, via Zoom. You will be updated on the latest information security threats. If you have questions, you can send them in advance or ask questions during the lunch seminar. More information and registration via the course catalogue.

 
 
Feedback on course descriptions

The Support for Teaching and Learning offers support on course planning, i.e. writing course descriptions. Book an appointment for individual guidance or a workshop/guidance for a small groups or to discuss the integration of sustainability goals into courses or study programmes. You can also ask for feedback only in written form on the drafts of your course descriptions. More information in Moodle.

 
 
You can help ensure that ÅAU is and remains a safe place to work

The range of staff training includes a course, A Safe Workplace, that is mandatory for supervisors / managers and highly recommended for all staff. The course and related discussions on Zoom are tailored to raise awareness and provide tools for preventing and dealing with various forms of inappropriate behaviour in the workplace. Read more about content and registration via the intranet. For questions and more information, please contact putbildning@abo.fi.

 
 
 
 
 
 
The Open University at ÅAU

It is free for ÅAU staff members to take part in courses provided by the Open University at ÅAU, (an additional fee might be charged for courses arranged by the Open University's partners). Registration through the online application form. NB! write ”staff” in the comment field.

 
 
 
 
 
  gubbar
 
 
The exhibition "More than just oldsters" in Sibelius Museum

The exhibition More than just oldsters presents the art that has been donated to the Åbo Akademi University Foundation, as well as its donators. The name of the exhibition is based on the fact that a large part of the Foundation’s art collection consists of, in fact, older, influential men, who in one way or another have supported Åbo Akademi University or its foundation. In this exhibition we present these men as well as much else. Read more about the exhibition at Sibeliusmuseum.fi. The exhibition is open between 3.2–2.6.2024 in Sibelius Museum, Piispankatu 17, Turku. The entrance fee is 7 €/adults, 5 €/students and free of charge for under 18 y/o.

 
 
 
 
 
You have received this email because you have subscribed to Åbo Akademi Personalnytt | Staff News as .
© 2024 Åbo Akademi Personalnytt | Staff News, All rights reserved
 

Aviseringar

Warning: the link has been inserted but may have errors. Please test it.