Om du har problem med att läsa nyhetsbrevet klicka här webbversion
   
Januari 2024 | Nr 2
 
nyhetsbrevet24
Skipbar
 
 
Tidtabell

Personalnytt utkommer varje fredag. Deadline för material är måndagar. Skicka färdigt material (en kort presentation på några meningar och, vid behov, en färdig länk till ett utförligare material på nätet) på svenska och engelska till meddelanden@abo.fi.

 
 
 
 
 
 
Morgonkaffe med Mehiläinen fortsätter under våren, kl. 09.00–09.45

Idag 9.00: Minmehiläinen-appen – vad hittar jag där? Med företagshälsovårdare Annika Söderblom.
15.3 Vad är resiliens/psykisk uthållighet och hur utvecklar man det? (del 1). Med företagspsykolog Victoria Grönlund.    
12.4 Vad är resiliens/psykisk uthållighet och hur utvecklar man det? (del 2). Med företagspsykolog Victoria Grönlund.
24.5 Tips för övergången från arbete till semester, samt tips som hjälper att återkomma till arbetet efter semestern. Med företagspsykolog Katja Koivisto. Ingen anmälan behövs, det är bara att delta via Zoom. Zoom-länkarna hittas i kurskatalogen.

 
 
Information om skattekort 2024

Fr.o.m. 1.2.2024 får Åbo Akademi uppgifter om skattekort elektroniskt från Skatteförvaltningen. Detta gäller både grundskattekort, som träder i kraft 1.2.2024 och ändringsskattekort som beställs via MinSkatt. Därmed behöver skattekort inte längre skickas till Personalservice. För att skattekortet ska hinna med till ifrågavarande utbetalning, bör anhållan om ändringsskattekort vara gjord via MinSkatt inom föregående månad. T.ex. senast 31.1.2024 för utbetalningar till den 15.2.2024 och senast 10.2.2024 för utbetalningar till den 29.2.2024. Vänligen notera att den elektroniska överföringen (s.k. VeroAPI) endast gäller personer med finskt personsignum, som är allmänt skatteskyldiga i Finland. Personer som är begränsat skatteskyldiga i Finland bör även i fortsättning skicka skattekortet till Personalservice hr@abo.fi. Informationen finns också på intranätet.

 
 
Certia tar över hanteringen av Åbo Akademis reskontra 1.2.2024

Åbo Akademi beslöt under hösten att överlåta en del av sin ekonomifunktion till Certia Oy. Verksamheten som överlåts är arbetsuppgifter gällande hanteringen av leverantörsfakturor, rese- och kostnadsersättningar samt reseunderstöd. Dessa arbetsuppgifter har hittills skötts av ekonomiservice. Överlåtelsen träder i kraft 1.2.2024. Mera information finns på intranätet.

 
 
Chefsstöd på intranätet

Som chef och personalledare spelar du en central roll i att stödja och leda din verksamhet och arbetsgemenskap. Rollen kan vara utmanande och därför har vi samlat material och länkar till nyttig information på ett ställe. Bekanta dig gärna med vår sida här. Om du har idéer, önskemål eller förslag på specifika ämnen som skulle förbättra sidan tar vi gärna emot din feedback. Skicka dina idéer till malin.siimes@abo.fi

 
 
Tillfälligt arbete utomlands

Skall du eller en anställd tillfälligt arbeta utomlands? Det finns mycket att tänka på vid arbeten utomlands både för chefen och den anställda så kolla gärna vår förnyade intrasida om arbeten utomlands. På sidan finns nu också uppdaterade regler och nya elektroniska blanketter för t.ex. avtal om utlandskommendering. Kom ihåg att gå igenom arbeten utomlands i god tid för att hinna reflektera över kostnader, försäkringar, anmälningar till myndigheter o.s.v. Här hittar du mera information.

 
 
Vill du ha hjälp med att ordna en konferens?

Åbo Convention Bureau erbjuder kostnadsfri och neutral hjälp till dig som vill arrangera möten och kongresser i Åboregionen. De hjälper mötes- och konferensarrangörer enligt behov från ansökningsprocessen till själva planeringen av mötet eller konferensen. Mera information här.

 
 
 
 
 
 
Torgmöte om strategigranskningen, Vasa 31.1.2024 kl 10.00–11.30

Hela personalen och alla studeranden inbjuds till att delta i torgmöten för att höra om och diskutera utvecklingen av Åbo Akademis mål och strategi. Rektor inleder med en kort summering om bakgrund och nuläge, översikt över planen för strategigranskningen, samt lyfter upp frågor till diskussion. Kom med och påverka vår gemensamma framtid! Hjärtligt välkomna till Academill! Lägg till i kalendern.

 
 
Registrering av forskarmobilitet vid Åbo Akademi

Undervisnings- och kulturministeriet samlar årligen in uppgifter om den vetenskapliga verksamheten vid universiteten och dessa rapporteras vidare till datalagret Vipunen. Lärar- och forskarbesöken utomlands respektive till Finland hör till de uppgifter som samlas in. Mobilitet under år 2023 registreras och rapporteras i AboCRIS. Deadline för att registrera 2023 års besök är 15.2.2024.
Mera information och manualer finns här.

 
 
Vi tar i bruk opin.fi-plattformen

Tjänsten opin.fi, som i framtiden kommer att vara en samlingsplats för de finländska högskolornas kurs- och fortbildningsutbud, tas i bruk av Åbo Akademi under slutet av 2024. Opin.fi är en del av Digivision 2030-projektet. Mer information här.

 
 
 
 
 
 
Polin-dag med temat pentakostalism, 20.2 kl. 10–17.30

Pentecostalism: Exploring Key Themes and Global Trends
Polin-dagen ordnas i Auditorium Theologicum, Biskopsgatan 16 och via Zoom (Meeting ID: 794 748 0078). Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla. All information om programmet hittas här.

 
 
Öppen föreläsning med Prof. Mia Lövheim

Den 31.1 kl. 15.15–16.45 föreläser Prof. Mia Lövheim (Uppsala universitet) med rubriken ”Sacred values in a post-secular society: framing the Quran burnings in Swedish opinion pieces”. Föreläsningen äger rum i Aud. Theologicum, Annexet, Biskopsgatan 16, med möjlighet att följa med via Zoom (mötes ID: 639 5278 5608). Alla intresserade är varmt välkomna! Mer information här.

 
 
Kommande lunchseminarier i minoritetsforskning

Ethical Explorations: Rethinking Our Sexual Relations
Talare: Camilla Kronqvist, Åbo Akademi. Tid: 7.2.2024, kl. 12:00–13:00
Plats: Seminarierum Camera Obscura (E201), Arken, Åbo. Också via Zoom. Mötes ID: 697 7270 4935
Lösenord: lunchsemi. Mera information här. Välkommen!

 
 
 
 
 
 
FinELib förhandlar om tidskriftspaket och open access-publicering

Under hösten har bibliotekskonsortiet FinELib förhandlat kring fortsättning för tidskriftspaket (så kallade read and publish-avtal) som utgick 31.12.2023. FinELibs förhandlingar pågår fortfarande med Elsevier (ScienceDirect Freedom), Emerald, IEEE, Oxford University Press, Royal Society of Chemistry och Springer Nature (Compact). FinELib har meddelat att förhandlingarna med American Chemical Society (ACS) strandat och att avtalet inte kan förnyas. Läs mer på intranätet.

 
 
Nya anvisningar för återpublicering av artiklar i artikelbaserade doktorsavhandlingar

Åbo Akademi har nya anvisningar för återpublicering av artiklar i artikelbaserade doktorsavhandlingar. Att återpublicera artiklar som en del av en artikelavhandling i publiceringsarkivet Doria är viktigt, eftersom detta ökar läsarkretsen och förbättrar synligheten för avhandlingen. Det bästa alternativet för doktorander är att i god tid kolla vad som gäller för ens egna artiklar och hur man går till väga för få återpublicera dem. Anvisningar finns på intranätet.

 
 
 
 
Pausjumppa
 
Paus-jumppan med Anki har kört igång!

Välkommen med på en liten break under arbetsdagen på ca 15 minuter. Alla är varmt välkomna med och övningarna utför du utifrån vad den egna kroppen klarar av. Paus-jumppan hålls på svenska. Pausjumppa tisdag kl. 13:55–14:10 (även IRL i bildkonstsalen i Academill D701, förutom 26.3.24 då vi är i gymnastiksalen D609). Pausjumppa fredag kl. 10.05–10.20.

 
 
Medveten närvaro – onsdagar kl. 14–14:15

I en intensiv och stressig arbetsvardag behöver vi regelbundet landa i oss själva och bli mer närvarande för att orka. När vi medvetet stillar oss får vi förnyad tillgång till vår inre kraft och vi kan med mer fokus möta och hantera olika situationer och uppgifter. När vi blir närvarande ser vi allt klarare och vi får till exempel lättare att ta beslut eller veta hur vi ska göra i en viss situation. Under stunden i medveten närvaro ingår en ledd närvaroövning och stöd till egen reflektion. Du kan delta på distans via Zoom, mötes-ID: 682 6912 4007. Ledare: Linda Norrgård, Arbetshandledare och lärare i Luxia Method®. Luxia Method® är en metod för att arbeta med sina känslor som stöd för en andlig och personlig utveckling. Läs mer på intranätet.

 
 
Annan ÅU-motionsverksamhet

Mera samlad information om det mesta som rör motionsverksamhet vid ÅA, och verksamheten inom ÅAU Sports (Vasa) och Campus Sport (Åbo) hittas på intranätet. Ett nytt verksamhetsår drar igång den 1.9 och som personal är du även välkommen att ta del av motionsutbudet.

 
 
 
 
news-2
 
Hur får jag ut en nyhet?

Har din forskning gett intressanta eller överraskande resultat? Behandlar den ett aktuellt tema? Vill du få ut budskapet om någonting viktigt som händer i organisationen?
Åbo Akademis kommunikatörer har satt ihop en lathund till stöd för hur du får ut en nyhet. Dela den gärna med din enhet och skriv ut den och sätt upp den på din anslagstavla!

Klicka här för att öppna lathunden (pdf) eller läs mera på intranätet!

 
 
 
 
Personal2
 
Personalutbildning

Information om aktuella personalutbildningar finns
i kurskatalogen
Önskemål om personalutbildning får gärna skickas till personalutbildning@abo.fi  


 
 
 
Planerar du personalutbildning?

Personalutbildningsteamet hjälper gärna till. Då du planerar personalutbildning, ta gärna kontakt via personalutbildning@abo.fi för att bl.a. diskutera kring datum, kursanmälan, marknadsföring och information, kostnader för arvoden och servering, tekniskt genomförande, diverse praktiskt, betalning av arvoden, räkningar och reseersättning samt rapportering. Mera information hittar du på intranätet.

 
 
Svårt att komma ihåg vilka utbildningar/kurser/seminarier/ konferenser du deltagit i? För att inte tala om vilket år det var.

I Personec OSS har du ett eget utbildningsregister som hjälper dig att hålla koll på vilka utbildningar/kurser/seminarier/konferenser du deltagit i. Om du i OSS för in allt du deltagit i, får du enkelt ut en lista på det. Hur fungerar det i praktiken? På intranätet kan du läsa mera om Personec OSS, där finns också en guide och en kort inspelning.

 
 
Lunchwebbinarier och kurs med Petronella Ekström inför utbildnings- och årsplaneringen av kurser

Tydliga kursbeskrivningar är A och O för studenterna. Det tydliggör för studenterna vad som förväntas av dem, när och hur. På webbinarierna går vi igenom innehållet i de viktigaste fälten i kursbeskrivningarna i Peppi. Det ordnas tre webbinarier på lunchrasterna kl. 11.30–12.15 i Zoom: Formulera lärandemål samt undervisnings- och examinationsformer som stöder uppnåendet av målen 30.1, Hur ta in hållbarhetsmål och relevanta allmänfärdigheter relaterade till hållbarhet i kurserna 7.2 och Beräkning av studenternas arbetsmängd i kurser 15.2. Ingen anmälan till webbinarierna, men närmare information och inloggning via kurskatalogen.
Dessutom ordnas en kurs i Att skriva bedömningsgrunder för kurser och examinationsuppgifter 9.2 kl. 10.00–12 i Zoom. Utbildare är Petronella Ekström, pedagogisk utvecklare vid Örebro universitet. Närmare information om och anmälan till kursen via kurskatalogen.
Du kan också boka individuell handledning eller workshop/handledning för liten grupp, utgående från utkast till kursbeskrivningarna eller för att bolla integrering av hållbarhet i kurserna eller utbildningarna. Du kan även be om feedback i skriftlig form på utkastet till kursbeskrivningar. Se närmare information i Moodle.

 
 
Utforskande perspektiv på AI 6.2

Välkommen på learning café den 6.2 kl. 9–10.30. Under tillfället bekantar vi oss med AI ur ett utforskande perspektiv med Micke Kring (RISE). Därefter kommer John Henriksson (CLL) att ta över stafettpinnen för att presentera hur tankar kring AI i utbildningen går i Svenskfinland samt leda en diskussion kring vilka möjligheter vi ser med AI inom våra olika roller på ÅA. Learning caféet ordnas på Zoom, anmälan senast 2.2. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Introduktion för nyanställda 9.2

Välkommen att delta i Introduktion för nyanställda 9.2 kl. 9.00–11.30. Du får information om ÅA som organisation och arbetsgivare, om anställningsvillkor och anställning samt om vad dataskydd i arbetet innebär. ICT-service, Ekonomiservice och Åbo Akademis Bibliotek informerar om sin service. Du kan delta i tillfället på plats i Åbo eller Vasa eller via Zoom. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Jämställdhet/mångfald vid rekrytering av experter och stödpersonal

Administrativa chefer och personer som rekryterar experter och annan stödpersonal är välkomna att delta i kursen om jämställdhet/mångfald vid rekrytering, 6.3 kl. 10–12, via Zoom. Teorin som presenteras kopplas till ÅA:s egna processer. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Modulen Universitetsförvaltning för universitetsanställda

Modulen Universitetsförvaltning består av fyra kurser som arrangeras av Öpu; tre självstudiekurser och en nätkurs. Kurserna bidrar till att ge färdigheter för deltagarna att bilda sig en djupare kunskap om hur universitetsförvaltningen fungerar, hur den styrs, hur den organiseras och hur de finansiella systemen är uppbyggda. Kurserna Universitetets förvaltning, Universitetet som organisation och Universitetets ekonomiska system är självstudiekurser som kan avläggas fram till 31.7.2024. Mera information och anmälan via tabellen för kurser med kontinuerlig anmälan. Kursen Förvaltningsrätt är en nätkurs som starar 27.3, anmälan senast 20.3. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Du kan bidra till att ÅA är och förblir en trygg arbetsplats

Utbildningen En trygg arbetsplats och de tillhörande diskussionsträffarna är skräddarsydd så att den höjer medvetandenivån och ger verktyg för hur man kan förebygga och hantera olika former av osakligt beteende på arbetsplatsen. Kursen är obligatorisk för personer med personalledaruppdrag och starkt rekommenderad för alla andra. Läs mera om innehåll och anmälan via intranätet. För frågor och mer information, kontakta putbildning@abo.fi.

 
 
 
 
 
 
Öppen universitetsutbildning

ÅA:s personal kan avgiftsfritt delta i öppen universitetsutbildning som anordnas av Centret för livslångt lärande (en avgift kan tillkomma vid kurser som ordnas av Öpus samarbetsparter). Anmälan till kurserna görs i anmälningsdatabasen. Skriv i meddelandefältet att du är personal.

 
 
 
 
 
  gubbar
 
 
"Mer än bara gubbar" öppnar den 3 februari i Sibeliusmuseum

I vårens utställning i Sibeliusmuseum presenteras konst som donerats till Stiftelsen för Åbo Akademi. I utställningen visas målningar, skulpturer och konstföremål som speglar samlingens innehåll men även donatorernas egna intressen och smak. Utställningens namn Mer än bara gubbar kommer från att många av stiftelsens donatorer varit inflytelserika äldre män som på något sätt understött Åbo Akademis eller stiftelsens verksamhet. Utställningen presenterar en del gubbar, men också mycket annat. Mera information här. Utställningen pågår 3.2–2.6.2024 i Sibeliusmuseum, Biskopsgatan 17, Åbo. 
Pris: 7 €/vuxna och 5€/studerande. Gratis för personer under 18 år och innehavare av museikort.

 
 
 
 
 
 
Stipendier ur Gustaf Packaléns Mindefond

Ur Gustaf Packaléns Mindefond utges i form av stipendier och resebidrag sammanlagt 33 000 euro för studier eller forskningsarbete framför allt i Danmark under år 2024. Fondens målsättning är att främja det kulturella och humanitära arbetet i Finland samt att stärka de kulturella förbindelserna mellan Finland och de övriga nordiska länderna, i synnerhet Danmark. Ansökningstiden utgår onsdagen den 31.1.2024 kl. 15.00. För mer information vänligen se intranätet.

 
 
 
 
 
 
Next issue

Staff News is published every Friday. The deadline for materials are Mondays. If you would like to contribute to the newsletter please send a message to meddelanden@abo.fi and a link to the webpage where the information is published (in Swedish and English).

 
 
 
 
 
 
Management support on the intranet

As a supervisor and personnel manager, you play a key role in supporting and managing your operations and work community. The role can be challenging, which is why we have gathered material and links to useful information in one place. Feel free to check out our page here. If you have ideas, requests, or suggestions for specific topics that would improve the site, we'd love to hear your feedback. Send your ideas to malin.siimes@abo.fi.

 
 
Information about tax cards 2024

As of 1 February 2024, Åbo Akademi University will receive tax card information electronically from the Tax Administration. This applies to both basic tax cards, that will enter into force on 1 February 2024 and revised tax cards ordered through MyTax. This means that you no longer need to send your tax card to Personnel Services. Applications for revised tax cards must be submitted in MyTax within the previous month. For example: by 31.1.2024 for payments 15.2.2024 and by 10.2.2024 for payments 29.2.2024. Please note that the electronic transfer (so-called VeroAPI) only applies to persons, with a Finnish personal identity number, who are resident taxpayers in Finland. Non-resident taxpayers in Finland must continue to submit their tax cards to Personnel Services hr@abo.fi. More information on the intranet.

 
 
ÅAU transfers part of its finance function to Certia on Feb 1 2024

ÅAU decided in October to transfer part of the finance function to Certia Oy. The transfer regards the purchase invoice ledger, travel & expense claims and travel grants. Until now, these tasks have been handled by Financial Services. The transfer goes into effect on Febaru 1 2024. More information on the intranet.

 
 
Temporary work abroad

Are you or an employee going to work temporarily abroad? There is a lot to consider when working abroad, both for the manager and the employee, so check out our renewed Intra page on working abroad. The page now also includes updated rules and new electronic forms for our agreements. Be aware that you may need some time to reflect on costs, insurance, notifications to authorities, etc. so leave enough time for planning. You can find more information here

 
 
Do you need help with arranging a conference?

Turku Convention Bureau offers free and neutral assistance to those who want to organize meetings and conferences in the Turku region. They help meeting and conference organizers as needed from the application process to the actual planning of the meeting or conference. You can find out more here.

 
 
 
 
 
 
Public meeting about the strategy review, Vasa 31.1 at 10.00–11.30

The entire staff and all students are invited to participate in public meetings to hear about and discuss the development of Åbo Akademi's goals and strategy. The rector begins with a brief summary of the background and current situation, an overview of the plan for the strategy review, and raises questions for discussion. Join and influence our common future! Welcome to Academill! Add to your calendar.

 
 
Registering Researcher Mobility at Åbo Akademi University

The Ministry of Education and Culture collects every year information about the scientific activities at the Finnish universities. The teachers’ and researchers’ visits abroad as well as visits to Finland are part of this collection. Mobility for 2023 will be registered and reported in AboCRIS. The deadline for reporting visits during 2023 is 15 February 2024. More information and user guides can be found here.

 
 
We're taking the opin.fi platform into use

The opin.fi service, which in the future will be a hub for the course and continuing education offerings of Finnish higher education institutions, will offer some Åbo Akademi University courses at the end of 2024. Opin.fi is part of the Digivision 2030 project. More information here.

 
 
 
 
 
 
Polin Day on Pentecostalism, February 20, at 10 am to 5.30 pm

Pentecostalism: Exploring Key Themes and Global Trends 
The Polin-day takes place in auditorium Theologicum, Biskopsgatan 16 and via Zoom (Meeting ID: 794 748 0078). The seminar is free of charge and open for everyone. All information is found here.

 
 
Open Lecture by Prof. Mia Lövheim

On Wednesday 31 January at 3.15-4.45 pm Prof. Mia Lövheim (Uppsala University) will give a lecture entitled "Sacred values in a post-secular society: framing the Quran burnings in Swedish opinion pieces". The lecture will take place in the Aud. Theologicum, Annexet, Biskopsgatan 16, with the possibility of Zoom (meeting ID: 639 5278 5608). All interested are welcome! More information here.

 
 
Upcoming Lunch Seminars in Minority Studies

Ethical Explorations: Rethinking Our Sexual Relations
Speaker: Camilla Kronqvist, Åbo Akademi University. Time: February 7th 2024, 12:00–13:00.
Place: Seminar room Camera Obscura (E201), Arken, Åbo. Also on Zoom. Meeting ID: 697 7270 4935
Passcode: lunchsemi. More information here. Welcome!

 
 
 
 
 
 
FinELib negotiates journal packages and open access publishing

Last fall, the FinELib consortium has been negotiating for continuation for journal packages (so called read and publish agreements) for agreements which expired 31.12.2023. FinELib's negotiations are still ongoing with Elsevier (ScienceDirect Freedom), Emerald, IEEE, Oxford University Press, Royal Society of Chemistry, and Springer Nature (Compact). FinELib has announced that the negotiations with American Chemical Society (ACS) have ended and that the agreement cannot be renewed. More information on the intranet.

 
 
New guidelines for republishing articles in article-based dissertations

ÅAU now has new guidelines for republishing articles as part of an article-based doctoral dissertation. Republishing the articles as part of an article-based dissertation in the publications repository Doria is important, as it increases readership and the visibility of the dissertation. The best practice for doctoral researchers is to check in good time which conditions apply for the articles and how to make the needed arrangements to republish them. The guidelines are available on the intranet.

 
 
 
 
Pausjumppa
 
Movement breaks with Anki have started!

Welcome again to a short break during the workday of approx. 15–20 minutes. Taking short breaks during the workday can reduce stress, improve mental health and maintain a healthy work-life balance.
Movement break Tuesdays kl. 13.55–14.10 
Movement break Fridays kl. 10.05–10.20

 
 
Conscious presence – Wednesdays at 14:00–14:15

In an intense and stressful working day, we regularly need to land in ourselves and become more present in order to cope. When we consciously stand still, we gain renewed access to our inner power and we can face and handle different situations and tasks with more focus. When we become present, we see everything more clearly and it becomes easier for us to make decisions or know what to do in a certain situation, for example. During the moment in conscious presence, a guided presence exercise and support for self-reflection are included. You can participate on distance via Zoom: Guiding in Swedish. Meeting-ID: 682 6912 4007. Course leader: Linda Norrgård, Supervisor and Teacher in Luxia Method®. The Luxia Method® is a method for working with one's emotions as support for spiritual and personal development. Read more on the intranet.

 
 
More on ÅAU-sports

Further information regarding sports activities around Åbo Akademi University, and the activities within ÅAU Sports (Vaasa) and Campus Sport (Turku) can be found on the intranet. A new academic year starts on 1.9 and as employee you are welcome to take part, for a small fee, in the exercise range.

 
 
 
 
News
 
How do I spread the news?

Has your research yielded interesting or surprising results? Does it address a current topic? Do you want to spread the word about something important that is happening within the organisation? Åbo Akademi University Communications has put together a guide to help you get your news out. Feel free to share it in your team, print it out and put it on your notice board!
Click here to open the guide (pdf), or read more on the intranet!

 
 
 
 
Personal2
 
Staff training

Information on staff training courses can be found in the course catalogue.
Please let us know by e-mailing personalutbildning@abo.fi, if you'd like us to arrange staff training on a specific topic.

 
 
 
Difficult to remember which trainings/courses/seminars/conferences you have participated in? Not to mention which year it was.

In Personec OSS, you have your own training register that helps you keep track of which trainings/courses/seminars/conferences you have participated in. If you enter everything you have participated in, in OSS, you can easily get a list of it. How does it work in practice? On the intranet you can read more about Personec OSS, there is also a guide and a video.

 
 
Introduction for new employees 9.2

Welcome to participate in Introduction for new employees 9.2 at 10.00–12.30. You will get information on Åbo Akademi University as an organization and employer, employment, and terms of employment as well as what data protection means at work. ICT-service, Financial services and Åbo Akademi University Library inform about their services. You can participate on site in Turku or via Zoom. More information and registration via the course catalogue

 
 
Feedback on course descriptions

The Support for Teaching and Learning offers support on course planning, i.e. writing course descriptions. Book an appointment for individual guidance or a workshop/guidance for a small groups or to discuss the integration of sustainability goals into courses or study programmes. You can also ask for feedback only in written form on the drafts of your course descriptions. More information in Moodle.

 
 
You can help ensure that ÅAU is and remains a safe place to work

The range of staff training includes a course, A Safe Workplace, that is mandatory for supervisors / managers and highly recommended for all staff. The course and related discussions on Zoom are tailored to raise awareness and provide tools for preventing and dealing with various forms of inappropriate behaviour in the workplace. Read more about content and registration via the intranet. For questions and more information, please contact putbildning@abo.fi.

 
 
 
 
 
 
The Open University at ÅAU

It is free for ÅAU staff members to take part in courses provided by the Open University at ÅAU, (an additional fee might be charged for courses arranged by the Open University's partners). Registration through the online application form. NB! write ”staff” in the comment field.

 
 
 
 
 
  gubbar
 
 
"More than just oldsters" in Sibelius Museum from February 3rd

The exhibition More than just oldsters presents the art that has been donated to the Åbo Akademi University Foundation, as well as its donators. The name of the exhibition is based on the fact that a large part of the Foundation’s art collection consists of, in fact, older, influential men, who in one way or another have supported Åbo Akademi University or its foundation. In this exhibition we present these men as well as much else. Read more about the exhibition here. The exhibition is open between 3.2–2.6.2024 in Sibelius Museum, Piispankatu 17, Turku. The entrance fee is 7 €/adults, 5 €/students and free of charge for under 18 y/o.

 
 
 
 
 
 
Gustaf Packaléns Mindefond Grants

Grants and travel grants to a total of 33 000 euros will be awarded from Gustaf Packaléns Mindefond for studies or research conducted especially in Denmark during the year 2024. The aim of the foundation is to promote the cultural and humanitarian work in Finland and to strengthen the ties between Finland and the other Nordic countries, especially Denmark. Application deadline is Wednesday, January 31, 2024, at 15.00. For more information, please see the ÅAU Intranet.

 
 
 
 
 
You have received this email because you have subscribed to Åbo Akademi Personalnytt | Staff News as .
© 2024 Åbo Akademi Personalnytt | Staff News, All rights reserved
 

Aviseringar

Warning: the link has been inserted but may have errors. Please test it.