Om du har problem med att läsa nyhetsbrevet klicka här webbversion
   
April 2024 | Nr 13
 
nyhetsbrevet24
Skipbar
 
 
Tidtabell

Personalnytt utkommer varje fredag. Deadline för material är måndagar. Skicka färdigt material (en kort presentation på några meningar och, vid behov, en färdig länk till ett utförligare material på nätet) på svenska och engelska till meddelanden@abo.fi.

 
 
 
 
 
 
Kopiostolicens I bruk vid Åbo Akademi

Åbo Akademi använder Kopiostos kopieringslicens med vilken du kan kopiera kompletterande material för undervisning, forskning och förvaltningsverksamhet. Kompletterande material är t.ex. artiklar, bilder och utdrag ur publikationer och webbsidor. Mera detaljerad information om vad det innebär finns på intranätet.

 
 
Uppdaterade rese- och kostnadsersättningsregler för Åbo Akademi

Åbo Akademi har uppdaterat sina rese- och kostnadsersättningsregler. De nya reglerna träder i kraft på måndag 15.4.2024 och hittas från och med då på bland annat intrasidan för arbetsresor. Ett sammandrag av de viktigaste ändringarna hittas i den här intranyheten. Vid eventuella frågor, kontakta controller Michael Ekebom (michael.ekebom@abo.fi).

 
 
Semesterönskemål 2024

ÅA-personal som jobbar enligt arbetstidssystemet för regelbunden arbetstid ombeds vänligen att inlämna sommarens semesterönskemål senast 30.4.2024. Semesterönskemål ges via anhållan i systemet Personec ESS och i anhållan anges till vilket kalenderår som dagarna sparas. Du hittar mera information om semester på ÅA:s intranät och en användarguide till semesteranhållan i Personec ESS. P.S. Har du semesterdagar kvar från ifjol? Vänligen observera att ”semestersaldo 2023” ska hållas senast 31.5.2024. Anhåll om "semester 2023" nu.

 
 
Studio Campus om Samverkan

Missade du senaste Studio Campus med Samverkan? Du hittar videon på intranätet.

 
 
Kom med och lyssna på Folkhälsan om deras ungdomsmottagning!

Folkhälsans ungdomsmottagning erbjuder gratis stödtjänster till studeranden. Man får komma till oss i stort som smått, också för att testa på hur det är att tala med en professionell. Hos oss får man bl.a. stödsamtal, korttidsterapi och neuropsykiatrisk coachning. När man tar kontakt behöver man inte veta vad man behöver, utan tillsammans funderar vi på vilken stödform är mest lämplig. Det är aldrig fel att ta kontakt – vi hjälper också studerande vidare ifall vi inte har den stödform som skulle behövas. Mer info och tidsbokning: Ungdomsmottagningen i Åbo – Folkhälsan. Informationstillfället för Åbo Akademi hålls via Zoom den 14.5 kl 09.00–09.30.

 
 
 
 
charm-eu
 
CHARM-EU info & diskussion, 3.5.2024

Välkommen att ta del av ÅA:s erfarenheter från det första året i CHARM-EU alliansen och diskutera vilka möjligheter som finns inom allianssamarbetet: CHARM-EU info & diskussion 3.5.2024 kl. 14–15.30. Tillfället är riktat till fakulteternas forskare, undervisande personal och administrativ personal. Du kan ladda ner kalenderinbjudan från länken ovan. 

 
 

Medlemskapet i CHARM-EU skapar möjligheter för studenter, forskare, undervisande personal och administrativ personal till nätverkande, kunskapsutbyte och mobilitet. Det ger också möjligheter till att hitta samarbetspartners för projektansökningar.

 
 
Första hjälpen-kurs i Vasa, 24.4

Det blir första hjälp-kurs i Academill 24.4. kl. 10–14.15 med lunchpaus i mitten. Rum: C215. Kursdragare: Daniela Hjortman, företagshälsovårdare vid Mehiläinen i Vasa. Innehåll: Återupplivning, sjukdomsattacker, sår och medvetslöshet. Antalet deltagare är 13 och du kan anmäla dig via OSS (senast 15.4.2024).

 
 
 
 
 
 
Jämställdhetskommittén informerar

Information om kommitténs rekommendationer finns på intranätet. Där finns också information om de tre lunchseminarier som arrangeras under år 2024 samt om arbetet med den nya planen för jämställdhet, likabehandling och tillgänglighet. Den som önskar delta i arbetet med att uppdatera åtgärderna, kan redan nu anmäla sig till en eller flera workshoppar. Den sista uppföljningen av arbetet med nuvarande åtgärder har hållits. Läs mer på intranätet om hur detta arbete har framskridit. I maj utvärderar kommittén dessa åtgärder, i augusti och september fortsätter arbetet i form av workshoppar.

 
 
Konferens: Re-imagining integration in a just society, 16–17.5.2024

Välkommen att delta i den tvärvetenskapliga Mobile Futures konferensen: Re-imagining integration in a just society, 16.5 i ASA, 17.5 i Aurum. Under denna konferens vill vi utforska nya tillvägagångssätt för integration som fokuserar på samhället som helhet, samt diskutera hur dessa tillvägagångssätt kan tillämpas i praktiken av beslutsfattare, migrations- och integrationsadministration, tredje sektorn samt andra intressenter. Anmäl dig här.

 
 
Praxis of Social Imaginaries

Nordiskt Sommaruniversitet ordnar sitt sommarsymposium 29.7–5.8 2024, vid Løgumkloster Høyskole, i Danmark, där vårt projekt Praxis of Social Imaginaries ingår. Upplägget är sådant att du bra kan ta med hela familjen – barnen har nämligen eget program under dagarna! Under veckan vi spenderar tillsammans i Danmark kommer vi att bekanta oss med Bartolomé de las Casas traktat: Brevísima relación de la destrucción de las Indias – A Short Account of the Destruction of the Indies (1542), där han ger uttryck för varför ursprungsbefolkningen inte skall användas som slavar. Nyfiken? Skicka en kort presentation av dig själv och varför du vill delta till oss senast 29 april! För magisters-studerande eller doktorander vid Åbo Akademi finns stipendium som täcker deltagaravgifter och resor, så hör av dig till oss så fort som möjligt! E-post: praxis.social.imaginaries@gmail.com. Mera info här.

 
 
 
 
 
 
Ansök nu om finansiering för miniprojekt inom öppen vetenskap 2024

Miniprojekt inom öppen vetenskap är småskaliga projekt där ÅA-forskare, doktorander och lärare tar initiativet till öppen vetenskap-aktiviteter. Syftet med miniprojekten är att förankra öppen vetenskap i forskningsmiljöerna vid ÅA. Har du en idé om hur du kan göra din forskningsmiljö mer öppen och transparent? Behöver du finansiering? Du kan nu ansöka om finansiering om max 1000 € för att genomföra ett miniprojekt som stöder öppen vetenskap inom ditt forskningsområde, hela ÅA, eller utanför ÅA. Läs mer och ansök här.

 
 
Ny kurslitteratur för läsåret 2024–2025

Senast fredagen den 3 maj 2024 vill Åbo Akademis bibliotek ha en lista över inköpsförslag till nya kursböcker för studerande vid Åbo Akademi. Var god ange det uppskattade antalet deltagare/kurs. Vi vill även veta vilka böcker som inte längre är aktuella och därför kan utmönstras. I mån av möjlighet inköps elektroniska kursböcker. Förslagen beställes via blankett, Litteratur till ASA-biblioteket eller Litteratur till Academillbiblioteket. Ifall kursen kan läsas oberoende av ort, tänk på att studerande på annan ort också kan behöva tillgång till litteratur. Frågor rörande kursboksinköp, skickas med e-post till biblioteket@abo.fi eller academillbiblioteket@abo.fi. Skriv kursbok/Åbo eller kursbok/Vasa i rubrikfältet, beroende på vilket bibliotek anskaffningen gäller.

 
 
 
 
 
 
Aktuella stipendier och understöd

Stipendier ur Eugen Schaumans fond
Ur Eugen Schaumans fond utdelas våren 2024 stipendier åt finlandssvenskar och åt rikssvenska medborgare "främst för rättsvetenskaplig forskning och juridiska studier som är ägnade att stärka och fördjupa den nordiska gemenskapen på rättens område". Ansökningstiden går ut måndagen den 22.4.2024 kl. 15.00. Ansökningsblankett och anvisningar finns på ÅA:s intranät

Stipendier ur Harry Elvings legat
Ur Harry Elvings legat 2024 ledigförklaras resestipendier att sökas av lärare, forskare och doktorander vid Åbo Akademi som önskar förkovra sig utomlands. Ansökningstiden går ut fredagen den 10.5.2024 kl. 15.00. Ansökningsblankett och anvisningar finns på ÅA:s intranät.

Resestipendier för ÅA-lärare
Stiftelsen för Åbo Akademi har beviljat medel för Kanslers lärarresestipendium ”Guldkanten”. Stipendiet är ämnat för ett 1–2 veckor långt besök på ett universitet i ett annat nordiskt land. Vistelsens syfte är att få ämnesmässig inspiration för den egna undervisningen, den forskning som ingår i befattningen och/eller samla på idéer som bidrar till att förändra och utveckla det egna pedagogiska arbetet. Ansökningstiden går ut måndagen den 20.5.2024 kl. 15.00. Information, ansökningskriterier och elektronisk ansökningsblankett finns på ÅA:s intranät.

 
 
 
 
Pausjumppa
 
Paus-jumppa med Anki

Välkommen med på en liten break under arbetsdagen på ca 15 minuter. Alla är varmt välkomna med och övningarna utför du utifrån vad den egna kroppen klarar av. Paus-jumppan hålls på svenska. Pausjumppa tisdag kl. 13:55–14:10 (även IRL i bildkonstsalen i Academill D701. Pausjumppa fredag kl. 10.05–10.20. Obs: ingen paus-jumppa under veckorna 16–17. Vi jumppar vidare från och med ti 30.4.

 
 
CampusSports Spring Boost-kampanj 2–29.4

CampusSports Spring Boost-kampanj hämtar med sig glädje till slutet av läsåret! Principen för kampanjen Spring Boost är enkel: du får CampusSports splitternya halarmärke genom att delta i minst sex motionspass under april och samla stämplar på stämpelkortet. Läs om kampanjen på intranätet.

 
 
Annan ÅU-motionsverksamhet

Mera samlad information om det mesta som rör motionsverksamhet vid ÅA, och verksamheten inom ÅAU Sports (Vasa) och Campus Sport (Åbo) hittas på intranätet. Ett nytt verksamhetsår drar igång den 1.9 och som personal är du även välkommen att ta del av motionsutbudet.

 
 
 
 
Personal2
 
Personalutbildning

Information om aktuella personalutbildningar finns
i kurskatalogen
Önskemål om personalutbildning får gärna skickas till personalutbildning@abo.fi  


 
 
 
Upphovsrätt i skolan, 25.4

Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet ordnar ett avgiftsfritt webbinarium 25.4 kl. 14:00–16:30, riktat till undervisande personal på alla utbildningsstadier. Webbinariet erbjuder praktisk vägledning för att använda undervisningsmaterial lagligt och etiskt. Ur innehållet:  
 
upphovsrättens grunder, de senaste lagändringarna   hur Creative Commons-licenser kan användas i undervisningsmaterial. Utbildare är Nina Vainio och Sami Kokljuschkin från Kopiosto. Närmare information och anmälan här.

 
 
Lunchseminarium: ADHD from research to experience, 7.5

Välkommen att delta i lunchseminariet ADHD from research to experience 7.5 kl. 11.30–12.30 i Åbo. Anmälda deltagare bjuds på kaffe/te och en lunchbaguette. Mera information om lunchseminariet i Staff News nedan.

 
 
Emotions at work: Mood is Energy, so Lead it! 8.5

Som ett samarbete mellan flera universitet i Finland erbjuds webbinarie serien Emotions at work: Nonsense or power for collaboration? Välkommen att delta i det sista webbinariet Mood is Energy, so Lead it! 8.5 kl. 13.00–14.00. Webbinariet hålls på engelska via Zoom. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Datero session – Tillgänglighet genom digitala verktyg, 21.5

Lärare och annan personal är välkommen att delta i kortkursen Tillgänglighet genom digitala verktyg 21.5 kl. 9–10 via Zoom. Du får information om hur du kan använda digitala verktyg för att underlätta läsning, skrivning och koncentration samt insyn i hur enkelt det är att använda digitala verktyg för att skapa tillgänglighet eller variation i kurser/arbete. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
Hur ta till tals saker i rollen som ledare, 22.5

För chefer med personalansvar ordnas en utbildning i hur man tar också besvärliga saker till tals i rollen som ledare. Syftet är att klargöra i vilka situationer det är viktigt att ingripa som chef. Vilka är chefens skyldigheter och rättigheter och hur tar man också svåra saker till tals? Utbildningen sker den 22.5 kl. 10–13 i Zoom. Mera information och anmälan via kurskatalogen.

 
 
 
 
 
 
Öppen universitetsutbildning

ÅA:s personal kan avgiftsfritt delta i öppen universitetsutbildning som anordnas av Centret för livslångt lärande (en avgift kan tillkomma vid kurser som ordnas av Öpus samarbetsparter). Anmälan till kurserna görs i anmälningsdatabasen. Skriv i meddelandefältet att du är personal.

 
 
 
 
 
  gubbar
 
 
Konstutställningen "Mer än bara gubbar" i Sibeliusmuseum

I vårens utställning i Sibeliusmuseum presenteras konst som donerats till Stiftelsen för Åbo Akademi. I utställningen visas målningar, skulpturer och konstföremål som speglar samlingens innehåll men även donatorernas egna intressen. Utställningen pågår 3.2–2.6.2024 i Sibeliusmuseum, Biskopsgatan 17, Åbo. 
Pris: 7 €/vuxna och 5€/studerande. Gratis inträde för personer under 18 år och för personer med museikort. Läs mer om utställningen på Sibeliusmuseum.fi.

 
 
 
 
 
 
Lägenhet uthyres

Uthyres ny möblerad etta 24m2 med fransk balkong på Joukahainengatan 2b, 12. vån. vid Kuppis tågstation, TYKS och BioCity. K-Market i samma huskomplex och busshållplats utanför dörren. Hyra 740 €/mån plus vatten och el enligt förbrukning. Kan också hyras korttid per dag eller vecka. Kontakta veronica.fagerholm@bioscience.fi.


 
 
 
Next issue

Staff News is published every Friday. The deadline for materials are Mondays. If you would like to contribute to the newsletter please send a message to meddelanden@abo.fi and a link to the webpage where the information is published (in Swedish and English).

 
 
 
 
 
 
Kopiosto’s licens in effect at ÅAU

Åbo Akademi University has a Kopiosto copying licence, which allows you to copy supplementary material for teaching, research and administrative purposes. Supplementary material includes articles, pictures and excerpts from publications and websites, for example. More detailed information about what that entails is on the intranet.

 
 
Updated rules for travel and expense reimbursement for ÅAU

Åbo Akademi University has updated its rules for travel and expense. The updated rules take effect on Monday 15th April, 2024 and will as of then be found on for instance on the work trip-intranet page. Principles have been clarified in connection to the update of the rules in order to reduce interpretations regarding how expenses are compensated and how travelers should operate in different situations. A brief summary of the main changes that have been made can be found here. If you have any questions, please contact controller Michael Ekebom (michael.ekebom@abo.fi).

 
 
Request for annual holiday 2024

ÅAU-personnel working according to the work time system of regular working hours are kindly asked to register annual holiday requests and please note that Sunday 30.4.2024 is the deadline for: 1) requests on the timing of annual holiday during the summer 2024, 
2) requests to exchange "holiday bonus 2024" to time off
 and 3) requests to save days from "annual holiday balance 2024" to another year. All requests are made through the tool Personec ESS. Further information on the ÅAU intranet.

 
 
Studio Campus on Community Relations and Partnerships

Did you miss out on the recent Studio Campus with Community Relations and Partnerships? The video is now available on the intranet. You can find it here.

 
 
CAPABLE PhD students training 2024

The CAPABLE project aims to provide knowledge, skills and network opportunities to PhD students completing their PhD at a BUP participating university (i.e. ÅAU) and focusing on a sustainability topic relevant to the Baltic Sea Region. Accepted students will receive mentoring and feedback on their thesis, as well as training in academic development. The last day of application is 5 May 2024. More information here.

 
 
 
 
charm-eu
 
CHARM-EU info & discussion 3.5.2024

Welcome to hear about ÅAU’s first year experiences from the CHARM-EU alliance and to discuss the possibilities for engagement: CHARM-EU info & discussion 3.5 at 14–15.30.
The event is aimed at researchers, teaching staff and administrative staff of the Faculties. You can download a calendar invite from the link above.

 
 

The membership in CHARM-EU provides opportunities for students, researchers, teaching staff and administrative for networking, skills development and mobility. It is also a platform for finding relevant partners for project applications.

 
 
 
 
 
 
The Equality Committee informs

Information on the committee´s recommendations can be found on the intranet. There is also information on three lunch seminars that are arranged during 2024 and on the work with the new plan for gender equality, equal treatment, and accessibility. You can participate in the work on updating the actions by registering for one or more workshops now. The last follow-up meeting regarding the current actions has been held. Read more about the progress of the work on the intranet. In May the committee evaluates the current action plan and in August and September the work continues in workshops.

 
 
Panel Discussion: Startup Funding and Valuation, 25 April

Join us for an insightful panel discussion on Startup Funding and Valuation and elevate your understanding of entrepreneurship and startup finance. Our esteemed panelists Turo Numminen, Maria Jensen, Claes Mikko Nilsen and Jani Rusi will share their insights and experiences from diverse backgrounds. Do not miss this opportunity to gain insights into entrepreneurship, startup funding options and valuation strategies from industry leaders. Join us for an engaging discussion and elevate your understanding of startup finance. The event is scheduled for April 25th from 14:15 to 16:00. Location: ASA-Huset Vänrikinkatu 3B, 20500 Turku (Room B311 Athena). This event offers both in-person and online participation options. Registration is required, and you can sign up here. A more detailed programme can be found on the intranet. Should you have any questions, feel free to contact the event organiser Mahdi Sayyadi at mahdi.sayyadi@abo.fi.

 
 
Conference: Re-imagining integration in a just society, 16–17 May

Welcome to participate in the interdisciplinary Mobile Futures Conference: Re-imagining integration in a just society, 16.5 in ASA, 17.5 in Aurum. At this conference we want to imagine novel approaches to integration that focus on a society as a whole and discuss how these approaches can be applied in practice by decision makers, migration and integration administration, NGOs, and other stakeholders. Please register here.

 
 
MOS 2024 Technology & Consumer Behavior Conference

We warmly welcome researchers, practitioners, and students to participate in MOS2024. Conference date & time: Mon 27.5.20249:00–16:00. (A precise schedule will be finalized and communicated closer to the date). Whether presenting a paper or simply attending to listen, we eagerly anticipate your presence at the event—either in person in Turku, Finland, or virtually. Presentations at the conference will explore a diverse array of topics, including but not limited to XR, AI, robotics, human-computer interactions, and smart devices, with a specific focus on their intersections with consumer behaviour. The conference is organised jointly by the Department of International Marketing at Åbo Akademi University and the DUTAR (Digitalisation of Education for Accessibility, Attractiveness, and Relevance) project. Registration deadline: May 15, 2024. Read all about this exciting event here.

 
 
Praxis of Social Imaginaries

In the Praxis of Social Imaginaries study circle, which forms part of the Nordic Summer University, we will be reading Bartolomé de las Casas' Brevísima relación de la destrucción de las Indias – A Short Account of the Destruction of the Indies (1542) which is one of the first western treatises to advocate for human rights for Indigenous people. This Summer Session will take place July 29th to 5th of August 2024, at Løgumkloster Høyskole, in Denmark. This is an event where you can bring the whole family, as children have their own study circle! Interested? Send in a short bio and a letter of intent by April 29th! Scholarships are available for ÅAU master’s or doctoral students, so do not hesitate to contact Laura Hellsten for further information! E-mail: praxis.social.imaginaries@gmail.com. More information here.

 
 
 
 
 
 
Apply now for funding for open science mini projects in 2024!

Open science mini projects are small-scale projects where ÅAU researchers, doctoral students and teachers take the initiative to open science activities. The aim of the mini projects is to establish open science in the research milieus at ÅAU.  Do you have an idea on how to make research more open and transparent in your field of research or subject? Do you need funding to make it happen? Now you can apply for up to 1000 € to cover costs for carrying out a mini project which supports open science in your research environment or all over ÅAU, and beyond. Read more and apply here.

 
 
New course books for students 2024–2025

Lists of suggested new course books for courses 2024–2025 should be sent to the Åbo Akademi University Library by May 3rd, at the latest. Please, specify the estimated number of students for each course. We also need to know which course books are obsolete and can be removed. Whenever possible, electronic books will be purchased. Purchase suggestion for new course books to the ASA Library course book collection can be submitted with this form, and purchase suggestions for new course books to the Academill Library course book collection can be submitted with this form. If you have questions about course books, use email biblioteket@abo.fi or academillbiblioteket@abo.fi. Please write coursebook/Åbo or coursebook/Vasa in the headline, depending on which library the question concerns.

 
 
 
 
 
 
Åbo Akademi University grants

Grants from Harry Elvings legat
Harry Elvings legat 2024 announces travels grants for Åbo Akademi University teachers, researchers and doctoral students who wish to do research abroad. Deadline for application is on Friday, May 10, 2024 at 15.00. Instructions and application form available on the ÅAU Intranet

Travel Grants for ÅAU teachers
The Åbo Akademi University Foundation has awarded funds to the Chancellor for “Guldkanten”; a teacher mobility travel grant. The grant is meant for a 1-2 week visit to a university in another Nordic country. The aim of the visit is to get inspiration to one’s teaching, to the research connected to one’s teaching position and/or for gathering ideas to change and develop one’s pedagogical work.
Deadline for application is on Monday, May 20, 2024 at 15.00. Information, criteria for applying and online application form now available on the ÅAU Intranet.

 
 
 
 
Pausjumppa
 
Movement breaks with Anki

Welcome again to a short break during the workday of approx. 15–20 minutes. Taking short breaks during the workday can reduce stress, improve mental health and maintain a healthy work-life balance. Note: No movement break during weeks 16 and 17. We will continue from Tuesday April 30.
Movement break Tuesdays kl. 13.55–14.10 
Movement break Fridays kl. 10.05–10.20

 
 
CampusSport’s Spring Boost campaign 2–29 April

CampusSport’s Spring Boost campaign brightens the end of the spring semester! How does Spring Boost work? Participate in at least six CampusSport’s sports shifts in April and get our brand new overall patch! You get a stamp from each sports shift that you participate in. Collect stamps to a stamp card and swap the full card for a patch. More information on the intranet.

 
 
More on ÅAU-sports

Further information regarding sports activities around Åbo Akademi University, and the activities within ÅAU Sports (Vaasa) and Campus Sport (Turku) can be found on the intranet. A new academic year starts on 1.9 and as employee you are welcome to take part, for a small fee, in the exercise range.

 
 
 
 
Personal2
 
Staff training

Information on staff training courses can be found in the course catalogue.
Please let us know by e-mailing personalutbildning@abo.fi, if you'd like us to arrange staff training on a specific topic.

 
 
 
Emotions at work: Mood is Energy, so Lead it! 8.5

As a collaboration between several universities in Finland, a webinar series have been offered on Emotions at work: Nonsense or power for collaboration? Welcome to participate in the last webinar Mood is Energy, so Lead it!  8.5 at 13.00–14.00. The webinar is held in English via Zoom. More information and registration via the course catalogue.

 
 
Lunch seminar: ADHD from research to experience, 7.5

Welcome to the lunch seminar ADHD from research to experience 7.5 at 11.30–12.30 in Turku. The aim is to give a brief overview of the literature on ADHD research, with a focus on the biology and wellbeing statistics, as well as a personal account of how it is to study and work with it. Registered participants are offered coffee/tea and a lunch baguette. Seminar leader is Freddy Suarez Rodriguez, Doctoral researcher in Cell Biology and member of the Equality Committee. More information via the course catalogue.

 
 
 
 
 
 
The Open University at ÅAU

It is free for ÅAU staff members to take part in courses provided by the Open University at ÅAU, (an additional fee might be charged for courses arranged by the Open University's partners). Registration through the online application form. NB! write ”staff” in the comment field.

 
 
 
 
 
  gubbar
 
 
The exhibition "More than just oldsters" in Sibelius Museum

The exhibition More than just oldsters presents the art that has been donated to the Åbo Akademi University Foundation, as well as its donators. Read more about the exhibition at Sibeliusmuseum.fi. The exhibition is open between 3.2–2.6.2024 in Sibelius Museum, Piispankatu 17, Turku. The entrance fee is 7 €/adults, 5 €/ students and free of charge for under 18 y/o.

 
 
 
 
 
 
Available for rent

Brand new furnished 24m2 studio apartment at Joukakaisenkatu 2b, 12th floor, next to Kupittaa railway station, Turku University Central Hospital and BioCity. Grocery store in the same building and bus stop at the doorstep. 740€/month plus water and electricity according to use. Short term lease is also possible. Contact veronica.fagerholm@bioscience.fi.

 
 
 
 
 
You have received this email because you have subscribed to Åbo Akademi Personalnytt | Staff News as .
© 2024 Åbo Akademi Personalnytt | Staff News, All rights reserved
 

Aviseringar

Warning: the link has been inserted but may have errors. Please test it.